[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 580: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 636: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Phototalk • lensprofiel instellen
Pagina 1 van 1

lensprofiel instellen

Geplaatst: do 20 aug 2015, 12:33
door H.Vos
Hoe stel ik mijn lensprofiel in als standaard bij het "ontwikkelen" in LR?

Re: lensprofiel instellen

Geplaatst: do 20 aug 2015, 22:38
door duynduyn
Mijn methode is als volgt :

Op de eerste foto van de serie pas ik bepaalde instellingen, zoals gebruikte lens, verscherpen,
helderheid, levendigheid en dergelijke zaken toe, di ik ook op alle ander foto's van die serie wil toepassen.

Vervolgens, nog steeds met die eerste foto geopend in de ontwikkelmodule, klik ik rechts, waarna ik
de eerste optie in het getoond pull-down menu kies, Instellingen en - Instellingen kopieren,
waarna een ander pop-up scherm verschijnt welke gegevens gekopieerd moeten worden.
Omdat ik nog geen andere instellingen gewijzigd heb, klik ik gewoon op OK en sluit de ontwikkelmodule.
Ga vervolgens naar de rasterweergave en selecteer alle overige foto's uit de serie.
Rechtsklikken en kies de optie Ontwikkelinstellingen - en Instellingen plakken.

gr
Jan

Re: lensprofiel instellen

Geplaatst: za 22 aug 2015, 16:10
door H.Vos
Dank Jan,

'k ga het eens uitproberen...honderden foto's van Sail

Re: lensprofiel instellen

Geplaatst: ma 31 aug 2015, 20:53
door Cock Moret
Is het niet beter dit vooraf te doen bij het Importeren ?
Klik in de Ontwikkel modus aan de linkerkant op het plusje bij Voorinstellingen.
Vul een naam in, vink lenscorrecties aan, in jouw geval alleen correcties lensprofiel en klik op Maken.
Tijdens het importeren kies je bij " Toepassen tijdens het importeren" en Ontwikkelings instellingen voor User presets en de net gemaakte Voorinstelling " lenscorrecties".

Re: lensprofiel instellen

Geplaatst: di 01 sep 2015, 15:41
door duynduyn
Cock Moret schreef:Is het niet beter dit vooraf te doen bij het Importeren ?
Klik in de Ontwikkel modus aan de linkerkant op het plusje bij Voorinstellingen.
Vul een naam in, vink lenscorrecties aan, in jouw geval alleen correcties lensprofiel en klik op Maken.
Tijdens het importeren kies je bij " Toepassen tijdens het importeren" en Ontwikkelings instellingen voor User presets en de net gemaakte Voorinstelling " lenscorrecties".
Beter !!

gr
Jan

Re: lensprofiel instellen

Geplaatst: di 01 sep 2015, 18:12
door H.Vos
He, Dank.

Re: lensprofiel instellen

Geplaatst: vr 05 jan 2018, 08:23
door Etienne
Hallo
Dit kan je automatiseren, een goede uitleg hoe je te werk gaat vind je Youtubeuitgelegd door Mike Sluitertijd.
Mvg.
Etienne