[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 580: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 636: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Phototalk • Voordelen van andere pakketten..
Pagina 1 van 1

Voordelen van andere pakketten..

Geplaatst: vr 27 nov 2009, 09:00
door Elja
Zelf ben ik actieve Photoshop en Lightroom gebruiker, eerlijk gezegd zie ik dat ook niet snel veranderen. Ik ben echter wel benieuwd welke andere software jullie gebruiken en waarom.

Ik kan me voorstellen dat de prijs een goede reden is om ook naar andere alternatieven te kijken, bijvoorbeeld het gratis pakket Gimp. Wat zijn jullie redenen?

Elja

Re: Voordelen van andere pakketten..

Geplaatst: zo 06 dec 2009, 09:48
door ioHpeiH
Via de fotovakschool heb ik ooit een studentenlicentie van Photoshop kunnen kopen voor een mooie prijs. Die kun je niet commercieel gewoon gebruiken. Het mooie aan Photoshop is natuurlijk de verkrijgbaarheid van boeken en tutorials op internet.

Maar nadat het gratis Open Officepakket me zo goed is bevallen ga ik Gimp binnenkort toch eens proberen.

Re: Voordelen van andere pakketten..

Geplaatst: zo 06 dec 2009, 14:14
door libeco
Ik denk toch dat het enige voordeel van veel andere pakketten de prijs is. Photoshop is en blijft voorlopig het meest complete product.

Re: Voordelen van andere pakketten..

Geplaatst: di 08 dec 2009, 00:25
door CasperGraaf
Ik blijf ook bij Photoshop/Lightroom maar kan begrijpen dat er ook mensen zijn die zweren bij Paint Shop Pro al is dat voor fotografen toch iets minder functioneel denk ik.

Re: Voordelen van andere pakketten..

Geplaatst: vr 11 dec 2009, 17:59
door Stijn.V
Bibble 5 sprak me wel aan, maar laat veel te lang op zich wachten. Ik heb toen maar voor Lightroom gekozen, Photoshop is me te duur en heb ik ook niet echt nodig.

Re: Voordelen van andere pakketten..

Geplaatst: ma 12 apr 2010, 21:24
door borowitz
Zelf gebruik ik Aperture 3 i.c.m. Photoshop CS4.

Afgelopen weekend moest ik mijn Mac opnieuw installeren en heb goed naar LR 2.6 gekeken en een hoop foto's geimporteerd.

Wat ik bij Aperture 3 fijn vind is dat foto's erg goed en vrij simpel te archiveren zijn. Dit doe ik meestal op jaar en daar weer submappen met onderwerpen. Ook is AP 3 erg handig met andere toepassingen als b.v. AVI filmpjes.

LR vind ik een groot voordeel hebben omdat het veel sneller is dan AP en de database/foto-dir zo'n 25% kleiner is wat dus erg veel ruimte scheelt. Daarbij kan LR de functies uitvoeren die ik in Photoshop gebruik waardoor ik geen Photoshop nodig heb. AP is wat traag vind ik (terwijl ik toch echt geen lullige Mac heb).

De opslag in AP is erg overzichtelijk en de integratie met andere Mac software is erg goed (in mijn geval dan) wat ik toch als een voordeel zie (tenzij ik met LR iets verkeerds gedaan heb natuurlijk). 8-)

Re: Voordelen van andere pakketten..

Geplaatst: di 04 mei 2010, 15:59
door walter
Elja schreef:Zelf ben ik actieve Photoshop en Lightroom gebruiker, eerlijk gezegd zie ik dat ook niet snel veranderen. Ik ben echter wel benieuwd welke andere software jullie gebruiken en waarom.

Ik kan me voorstellen dat de prijs een goede reden is om ook naar andere alternatieven te kijken, bijvoorbeeld het gratis pakket Gimp. Wat zijn jullie redenen?

Elja

Heb me onlangs Photoshop Elements 8 aangeschaft en ben daar vrij tevreden over, maar toch wil ik eens gaan kijken wat "The Gimp" zoal kan. Wel even wennen (ik gebruik de Windows-versie XP) en uitzoeken. Zocht op het internet naar een Nederlandse handleiding in boekvorm, maar die is blijkbaar niet te vinden. De online handleiding (die gedeeltelijk is vertaald) heb ik wel gedownload.

Re: Voordelen van andere pakketten..

Geplaatst: do 18 aug 2011, 11:56
door Larz
Ik gebruik Aperture 3.
Gewoon omdat het erg goed integreert met alle andere mac software die ik gebruik.
Soms mis ik wel eens handige tools die in Lightroom zitten, maar daar heb ik mee kunnen leven.
Als het echt moet doe ik het in PhotoShop 5. Maar liever werk ik snel en eenvoudig in Aperture.