[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 580: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 636: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Phototalk • Body systeemcamera
Pagina 1 van 2

Body systeemcamera

Geplaatst: zo 19 jan 2014, 17:39
door e.j.j.hermkens
Weet er iemand waar ik van Nikon alleen een body van een systeemcamera kopen kan? Ik wil mijn lenzen daarop gebruiken, maar geen kitlens o.i.d. bij de body aanschaffen. Dat is dubbel op. Ik weet, dat ik een tussenstuk moet aanschaffen, maar ik krijg van geen enkele fotozaak een positief antwoord.

Re: Body systeemcamera

Geplaatst: wo 18 jun 2014, 09:28
door rob dijkstra
Hallo EEJ,
realiseer je wel dat je dan met een echt klein chipje fotografeerd. Ik zou gaan voor een systeemcamera met een APS-C chip of groter. O.a. Sony biedt dat soort camera's. Als je toch een adapter voor het lenswerk gaat gebruiken is blijven bij Nikon niet echt noodzakelijk. Kijk eens naar Sony's Alpha 6000. Wereldding met supersnelle AF (die snelle AF werkt overigens alleen met een deel van de eigen Sony lenzen).

Rob Dijkstra, www.foto-excursies.nl

Re: Body systeemcamera

Geplaatst: wo 20 apr 2016, 17:45
door Rinze 1946
Beste Mensen.

Ik heb sony a7 en ,nikon 7200 een tijdje in bezit gehad.
Maar het was niet wat ik wilde.
Nu een tijdje liep ik tegen een Fujiflim X100T aan en ja daar werd ik echt verliefd op.
Nu heb ik ook de fujiflim x pro 2 gekocht met een 23Mm f1.4, ook daar ben ik verliefd op geworden.

Foto kunnen niet scherper en de kleur is geweldig.

Ivoor mij er er geen betere camera, ook voor straatfotografie geweldig

Re: Body systeemcamera

Geplaatst: ma 25 apr 2016, 18:50
door Mie
Beste Rinze,

ik heb onderstaande onlangs gepost en lees hier nu een bericht van iemand die een Fujifilm X pro 2 aangeschaft heeft.
Wil je mijn mail hieronder eens lezen en beantwoorden aub?
Ik heb me dus al een Fuji XT10 aangeschaft maar ben er toch niet zo tevreden over, lees hieronder waarom.
bedankt bij voorbaat!

"ik wil me al een tijd een nieuwe camera aanschaffen. Ben nu in het bezit van een Canon 600D. Ik ben op zoek naar een betere camera maar het nadeel is dan weer dat een betere Canon ook zwaarder is. Ik heb een slechte arm (verschillende operaties gehad) en aan mijn andere hand heb ik zware duimartrose. Daardoor heb ik soms last om langdurig met een camera op stap te zijn. Ik heb me een Fujifilm X T10 aangeschaft maar die valt me wat tegen. Ik vind het belangrijk dat ik een tamelijk hoge ISO kan gebruiken zonder ruis en met toch veel scherpte maar bij tests kan de Fuji niet tippen aan mijn Canon. De ruis is wel heel wat minder bij hoge ISO maar de scherpte moet er sterk voor inboeten. Dan liever wat meer ruis (die gedeeltelijk met lightroom kan weggewerkt worden) dan verlies van scherpte. Ik vraag me af of de Fujifilm Pro 1 (of 2) zo goed is als beweerd wordt of zijn er betere systeemcamera's of zijn alle systeemcamera's minderwaardig aan een goede DSLR.
Wat ik belangrijk vind: gewicht, scherpte, kleuren, hoge ISO waarde, snelheid iets minder belangrijk, compacte lenzen, groot dynamisch bereik, kantelbaar scherm, live view mogelijkheid
Ik wil tot max 2000 euro gaan met ev een standaardlens op.

Zijn er mensen die ervaring hebben met deze (of andere) systeemcamera en wat zijn de voor- en nadelen?"

Re: Body systeemcamera

Geplaatst: wo 25 mei 2016, 10:49
door primefoto
Beste Mie,

Als je Fuji camera's gebruikt in Lightroom moet je anders met verscherpen omgaan omdat de sensor geen bayer indeling heeft. De beste manier van verscherpen is om in de verscherping de details op 100% te zetten en verder niets te doen. Kijk maar eens wat dat oplevert. ;)

Re: Body systeemcamera

Geplaatst: ma 13 jun 2016, 20:09
door Mie
Bedankt voor de tip 'primefoto'!Ik probeer dit eens uit.

groetjes,
Mie

Re: Body systeemcamera

Geplaatst: di 14 jun 2016, 16:26
door Setb
Mie,

Heb je de systeemcamera's van Panasonic of Olympus m4/3 al getest?

Re: Body systeemcamera

Geplaatst: di 14 jun 2016, 16:31
door primefoto
En Mie,

Wat vindt je er nu van?

Re: Body systeemcamera

Geplaatst: di 21 jun 2016, 16:54
door HarryB
Probeer eens in Aken bij Audiophil of AC (internet)

Re: Body systeemcamera

Geplaatst: vr 23 jun 2017, 17:21
door MvL
Ik ben ook sinds een paar weken aan het kijken naar een systemcamera ter vervanging van mijn d7100. In de eerste instantie was ik van plan om een zoom lens voor mijn d7100 te kopen, maar wat mij ook wel een aardig feature leek is de mogelijkheid om te filmen. Ik heb even gekeken naar de A6xxx serie van Sony. Deze hebben idd een aps-c s sensor. Wat mij echter opvalt is dat de zoom lenzen van Sony ook wel aan de aardige prijzige kant zijn. Ook heb ik gekeken naar de Panasonics (G80/DMC-GH4) alleen hebben deze wel een hele kleine sensor. De lenzen zijn volgens mij wel een stukje goedkoper. Uiteindelijk heb ik nog geen flauw idee wat ik ga doen.