Nikon D5000 Wil niet koppelen met Mac?

Bespreek de nieuwste camera's, de slimste aanschaf en de handigste features van je camerabody.
Plaats reactie
R1driver
Berichten: 1
Lid geworden op: ma 26 jul 2010, 09:30

Nikon D5000 Wil niet koppelen met Mac?

Bericht door R1driver » ma 26 jul 2010, 09:34

Hallo,

Heb blijkbaar een bizar probleem.
Heb een Nikon D5000 en wil graag mijn foto's overzetten op mijn macbook.
Telkens ik de USB insteek doet mijn macbook niets, dit terwijl mijn macbook bij eender andere USB automatisch melding maakt op mijn bureaublad dat er aan nieuwe USB is aangekoppeld.

Doe ik iets verkeerd of moet ik een hulpprogramma daarvoor downloaden?
Thx

wab
Berichten: 6
Lid geworden op: di 25 mei 2010, 10:33

Re: Nikon D5000 Wil niet koppelen met Mac?

Bericht door wab » ma 26 jul 2010, 10:16

Ik heb geen verstand van een macbook. maar bij mijn computer werkt het als volgt:
Usb insteken, daarna de camera aanzetten.
Succes

timosterrenkunde
Berichten: 166
Lid geworden op: za 06 feb 2010, 21:31

Re: Nikon D5000 Wil niet koppelen met Mac?

Bericht door timosterrenkunde » di 27 jul 2010, 14:46

wat is je besturings systeem?

hoger dan 10.5.6 wordt nog niet ondersteunt door nikon

heb het zelfde probleem ook met mijn D50 en D300s en mijn iMac met Snow Leopard 10.6.4

Gebruikersavatar
JacTrum
Beheerder
Berichten: 496
Lid geworden op: do 03 dec 2009, 09:09
Locatie: Breda

Re: Nikon D5000 Wil niet koppelen met Mac?

Bericht door JacTrum » di 27 jul 2010, 21:30

Ik vind het ook een merkwaardig probleem. Ik werk zelf met een D700 en een iMac en een Macbook, maar heb met het lezen van bestanden vanaf de camera geen enkel probleem. Ik werk net als Timo met Snow Leopard 10.6.4. Je hebt de camera toch wel aan staan, anders doet hij het niet. Intussen kun je natuurlijk wel met een kaartlezertje werken.
Nikon D700 / Nikon 1.4/50 /Nikon 2.8/24-70 /Nikon 2.8/105 Micro / Nikon 2.8 70-200 VRII / Nikon Speedlight SB 910 flitser

timosterrenkunde
Berichten: 166
Lid geworden op: za 06 feb 2010, 21:31

Re: Nikon D5000 Wil niet koppelen met Mac?

Bericht door timosterrenkunde » wo 28 jul 2010, 12:32

@ jactrum

gebruik je software, om je kamera uit je lezen, want bij mij veschijnt die ook niet op mijn desktop als verwisselbare HD

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten